اسپیکینگ آیلتس
اسپیکینگ یکی از چهار مهارتی است که در ازمون آیلتس مورد ارزیابی قرار می گیرد. در اسپیکینگ آیلتس داوطلبین با حضور در محل آزمون طی یک مصاحبه ی شفاهی با ممتحن آیلتس IELTS Examiner مورد پرسش و امتحان قرار میگیرند.
حضوری بودن IELTS Speaking در واقع مزیت آیلتس نسبت به دیگر امتحانات بین المللی زبان انگلیسی است که در آنها داوطلبین با دستگاه و کامپیوتر صحبت می کنند. حضور فیزیکی ممتحن این امکان را برای داوطلبین فراهم میکند که در صورت نیاز درخواست تکرار یا شاید توضیح راجع به سوال داشته باشند که این امکان در امتحانات کامپیوتری مثل تافلIBT، دولینگو، و PTE وجود ندارد.اسپیکینگ آیلتس در سه پارت ( three parts) انجام میگیرد.
بخش اول- Part 1
در این بخش داوطلبین بعد از فرایند چک شدن هویتشان از طریق پاسپورت و عکس موجود در آن با سوالاتی شخصی راجع به خودشان مورد ارزیابی قرار می گیرند. سوالات این بخش راجع به شغل، تحصیلات، محل سکونت، شهر محل تولد و زندگی، عادات فرد و علایقش می باشد. برای نمونه به یکی از متداول ترین سوالاتن که در بخش اول پرسیده می شود توجه کنید:
Do you live in a house or a flat?
Why do you live in an apartment/house?
How long have you lived there?
What do you like the most about it?
What is your favorite room? Why?
برای آشنایی بیشتر این فیلم را تماشا کنید: https://aparat.com/v/YX4tF
سوالات مربوط به محل سکونت از متداول ترین سوالات بخش اول در آزمون اسپیکینگ آیلتس است. پاسخ به سوالات در بخش اول که برای آشنایی بیشتر با داوطلب است باید کوتاه باشد و در نهایت 2 یا 3 جمله پایان یابد. در حین پاسخ دهی هر زمان ممکن است ممتحن صحبت های داوطلب را با با سوالیی جدید قطع کند که در این زمان حفظ تمرکز و ادامه به پاسخ دادن به سوالات اهمیت زیادی دارد. در این بخش روان بودن پاسخ ها در ارزیابی Examiner از سطح زبانی داوطلب اهمیت زیادی دارد.
برای نمونه به پاسخ سوال اول توسط داوطلب توجه کنید:
Examiner: Do you live in a house or a flat?
Candidate: Currently, I’m living in an apartment.
Examiner: Why do you live in an apartment/house?
Candidate: I think this place is more affordable. I used to live in a house with my family, but recently I’ve moved into this flat that is cozy and also I can pay the rent.
همانطور که مشاهده کردید پاسخ های داوطلب در یک یا چند جمله خلاصه می شد و ممتحن هم البته اجازه ی پاسخ های طولانی را به داوطلب نمی دهد.
بخش دوم
در این بخش سوالات به شما یک کارت یا برگه ی سوال Cue Card به داوطلبین داده می شود و یک برگ کاغذ و مداد در اختیارشان قرار می کیرد تا در یک دقیقه نوت برداری کنند و برای پاسخ به سوال آمااده شوند. در این بخش یک برگه سوال به داوطلبین داده یمشود و در اختیار داوطلب یک بگ سفید و کاغذ قرار می کیرد تا یک دقیقع نوت برداری کنند و برای صحبت راجع به موضوع سوال به مدت 2 دقیقه آماده شوند. در این بخش بلافاصله بعد از اتمام 2 دقیقه صحبت های داوطلب قطع می شود و یک یا دو سوال دیگر مربوط به Cue Card از داوطلب پرسیده می شود.
در ادامه به یک نمونه از Cue Card بخش دوم توجه بفرمایید:
برای آشنایی بیشتر با این بخش این نمونه را تماشا کنید: https://aparat.com/v/MwLpF
بخش سوم _ Part 3
در بخش سوم _ Part 3 اسپیکینگ، سوالاتی بر اساس موضوع بخش دوم و موضوع Cue Card پرسیده می شود. در این بخش که به Discussion معروف است، اگزمینر از داوطلب می خواهد که نقطه نظراتش را راجع به مسائل کلی بیان کند. دربخش سوم _ Part 3 اسپیکینگ داوطلب بعد از شنیدن هر سوال باید بلافاصله به آن ها پاسخ دهد و فرصت نوت برداری پیش از پاسخ دادن به سوالات ندارد.
قدرت تجزیه و تحلیل و پردازش ایده ها در این بخش از مهارت های مهمی است که در پاسخ دهی به سوالات بخش 3 اسپیکینگ آیلتس اهمیت ویژه ای دارد. داوطلبین در این بخش نباید مثال های شخصی بزنند و نظرات و پاسخ های کلی به سوالات باید بدهند.
دربخش سوم _ Part 3 اسپیکینگ، سوالات، ساختارها و کلمات و عبارات پیچیده تری دارد که برای درک و پاسخ به آن ها نیازمند سطح بالاتری از زبان عمومی است.
در این بخش بر خلاف بخش 1 و بخش2، اگزمینر برای بیشتر به پالش کشیدن سطح زبان داوطلب وار بحث با او می شود و سوالاتی با توجه به پاسخ هایی که ارائه می گردد، می پرسد.
برای اشنایی بیشتر با این بخش، ویدیوی ذیل را تماشا کنید: https://aparat.com/v/xjq8N
نمره دهی IELTS Speaking بر اساس سه معیار صورت می گیرد.
IELTS Speaking Descriptor
روان صحبت کردن و پاسخ مرتبط با سوال | Fluency and Coherence |
منابع واژگانی | Lexical Resources |
تنوع گرامری و صحت و درستی ساختارها | Grammatical Range and Accuracy |
تلفظ | Pronunciation |
معیار Fluency and Coherence به معنای روان صحبت کردن و پاسخ مرتبط با سوال است.
معیار دوم Lexical resources به معنی منابع واژگانی است. در این بخش استفاده از واژگان مرتبط، کالوکیشن ها و تنوع کلمات ارزش بالایی دارد و مورد سنجش قرار میگیرد.
معیار سوم ارزیابی اسپیکینگ آیلتس، Grammatical Range and accuracy به معنای تنوع گرامری و صحت و درستی ساختارهاست. در این بخش از آزمون اسپیکینگ، علاوه بر صحت و درستی ساختارهای گرامری،تنوع و گوناگونی آنها نیز بررسی میشود و داوطلبین به میزان درجه ی مهارت در به دست آوردن این تنوع، نمره ی بالاتری کسب میکنند.
معیار چهارم ، Pronunciation یا تلفظ است که اهمیت بالایی دارد. در این بخش علاوه بر تلفظ کلمات، نحوه ی بیان جملات و آهنگ جملات متناسب با پیام جمله اهمیت دارد. برای مثال جملات خبری، جملات تلفظ با تاکید بیشتر یک بخش از جمله و یا اتصال کلمات به یکدیگر به جای بیان تک تک جملات اهمیت دارد.
دیدگاهتان را بنویسید